Konkurz na pořadatele závěrečného trojkola Extraligy
STK ŠSČR vyhlašuje konkurz na pořadatele závěrečného trojkola Extraligy družstev. Plné znění konkurzu najdete na odkazu dole, uzávěrka přihlášek je 30. 9. 2022. Konkurz
STK ŠSČR vyhlašuje konkurz na pořadatele závěrečného trojkola Extraligy družstev. Plné znění konkurzu najdete na odkazu dole, uzávěrka přihlášek je 30. 9. 2022. Konkurz
Ke konci prázdnin jsem se vypravila na turnaj, který jsem dostala jako cenu za 3.místo na MČR. Celé léto jsem byla na turnajích – Klatovy, Pardubice, také na šachovém táboře v Jizbici a proto jsem se těšila i na poslední šachovou zastávku. Pec byla správná volba. Moc se mi tam líbilo – ubytování bylo skvělé, […]
V letech 2012-2017 jsme s našim autorským týmem připravili pro Šachový svaz ČR sérii Šachových cvičebnic 1. – 7. díl. Čtyřdílnou sérií článků se ke cvičebnicím vracíme a dáváme různé náměty a pohledy na využívání těchto materiálů pro šachové tréninky a kroužky. Šachové cvičebnice doplňují hlavní metodický materiál, kterým je Metodická příručka pro učitele a trenéry šachu […]
Vážení šachoví přátelé! Dovolte mi, abych Vás i letos pozvala do dalšího ročníku projektu Šachy do škol. I v letošním roce bude přihlašování do projektu probíhat přes online formulář zveřejněný na našem webu. https://www.chess.cz/online-prihlaska-do-projektu-sachy-do-skol/ Přihlášku může vyplnit zástupce vedení školy nebo vyučující, škole bude přijetí přihlášky potvrzeno mailem (ne automatickým). Je nutné, aby formulář vyplnily všechny […]
AKTUALIZACE 1. 9. 2022 Krásnou fotogalerii od Vladimíra Jagra z posledního kola a závěrečného ceremoniálu můžete zhlédnout zde. Záznam ze slavnostního vyhlášení můžete vidět zde. Partie posledního kola Mistrovství Evropy žen komentuje FM Jakub Kůsa: — AKTUALIZACE 31. 8. 2022 Předposlední kolo komentuje IM David Kaňovský: Partie předposledního 10. kola ME žen jsem si otevřel […]
Remízou v nejdelší (bezmála 6tihodinové) partii skončilo 22. Mistrovství Evropy žen konané od 19. srpna do 1. září v pražském hotelu Don Giovanni. 123 hráček ze všech částí kontinentu bojovalo mimo jiné o 9 kvalifikačních míst na ženskou obdobu Světového poháru. Do závěrečné třetiny turnaje vstupovala z nejlepší pozice Monika Socko, která si udržovala od zbytku hráček […]
Vážení šachoví přátelé, jako ŠSČR jsme obdrželi otevřený dopis Petera Michalíka, reprezentanta na Šachové olympiádě 2022. Najdete jej zde. Forma reakce Petera Michalíka nás mrzí, jedná se o jeho volbu. Vzhledem k tomu, že se ve svém textu dotýká nejen práce reprezentační komise, ale i práce vedoucí výpravy, sekretariátu a mé, reaguji jako předseda ŠSČR. Především […]
Organizační komise ŠSČR zveřejňuje aktuální seznam cizinců zaregistrovaných v českých soutěžích družstev. Pravidla registrace upravuje Registrační a přestupní řád. Pro každou soutěž je potřeba se každý rok registrovat znovu. Cizinec může být v příslušném období registrován nejvýše pro tři soutěže družstev, z toho nejvýše pro dvě soutěže řízené ŠSČR (extraliga, 1. liga a 2. liga). […]
Organizační komise ŠSČR zveřejňuje aktuální seznam přestupů členů mezi oddíly v aktuálním přestupním období. Přestupní pravidla upravuje Registrační a přestupní řád. Člen může požádat o přestup v období od 5. 5. do 5. 9. a přestoupit pouze jednou. Mimo toto období se může uskutečnit pouze tzv. technický přestup, který je potřeba odůvodnit (např. přestěhování). Při […]
20. MISTROVSTVÍ EU MLÁDEŽE 2022 V úterý 30. srpna 2022 vyvrcholily v Aparthotelu Svatý Vavřinec v Peci pod Sněžkou boje o vítězství na Mistrovství Evropské unie mládeže do 14 let. Domácí reprezentace získala dvě zlaté medaile, tři stříbrné a tři bronzové. Zlaté medaile získali pro Českou republiku Nikola Kůsová v kategorii dívek do 10 let a Bruno […]