Vyhlášen konkurz na MČR do 8 let 2025
Byl zveřejněn konkurz na MČR do 8 let, které se bude konat o víkendu 5. a 6. dubna 2025. Přihlášky do konkurzu je možné podávat do 31. října 2024. Stránka soutěže
Byl zveřejněn konkurz na MČR do 8 let, které se bude konat o víkendu 5. a 6. dubna 2025. Přihlášky do konkurzu je možné podávat do 31. října 2024. Stránka soutěže
V předchozím článku o mamutím festivalu Czech OPEN jsme se dozvěděli, kdo vyhrál jednotlivé turnaje a jak si vedli čeští hráči, dnes se na naše nejlepší podíváme šachovým okem. A – Pardubice OPEN Senzační úspěch Vaška Fiňka už myslím s nadsázkou řečeno obletěl celý svět. Václav ani jednou neprohrál, klíčová byla pochopitelně výhra v […]
Jménem pořadatelů bych rád všechny pozval na MČR družstev v bleskovém a rapid šachu, které se uskuteční 7. a 8. 9. 2024 v Parkhotelu Plzeň. Na mistrovství navazuje 23. ročník Mezinárodního šachového festivalu Plzeň 2024 s hlavním turnajem Caliditas Open (9. – 15. 9. 2024). Veškeré podrobnosti naleznete na odkazech níže, termín přihlášek pro […]
STK ŠSČR udělila statut MČR amatérů (vážný šach, rapid, blesk) pro rok 2025, bude se hrát 6. – 11. 5. 2025 v Hluku, propozice najdete na odkazu dole. Propozice
Akce podpořená v grantu na popularizaci šachu 2024 —————– V sobotu dne 27.7.2024 se uskutečnil jeden z největších šachových turnajů pod širým nebem v České republice. Akci, pořádanou Lázněmi Slatinice a.s. ve spolupráci s šachovým klubem SK Rošáda Prostějov podpořený obcí Slatinice, Olomouckým krajem a Šachovým svazem ČR , hostil lázeňský park Ladislava Foltýna, za krásného slunečního počasí. […]
Sobotní boje v pardubickém Ideonu rozhodly o vítězích hlavních festivalových turnajů. Největší talent českého šachu, čtrnáctiletý IM Václav Finěk (ŠK ZIKUDA Turnov, z.s., 2452), ovládl hlavní velmistrovský turnaj a stal se tak mezi 721 šachisty a šachistkami z 37 zemí světa nejúspěšnějším účastníkem festivalu Czech Open 2024! A – PARDUBICE OPEN Dramatické poslední kolo […]
Barbora Mojžíšová – Open Klatovy 2024 V termínu 29.6. – 7.7. se uskutečnil 30. ročník turnaje v Klatovech, kterého jsem se účastnila poprvé. Hráli se tři turnaje A, B a C. Já jsem hrála turnaj B. Byla jsem nasazená 58, ale skončila jsem na 3. místě se 7 body z 9 partií (4 remízy, 5 výher). Na […]
Adam Frank – Open Teplice 2024 Ve dnech 15.-23.6. jsem měl možnost se zúčastnit silně obsazeného turnaje v Teplicích. Z Frýdku-Místku to úplně blízko není, takže jsem musel vyrazit, spolu s mými dlouholetými oddílovými kolegy, již v brzkých ranních hodinách, abychom se včas stihli ubytovat i zvládnout první kolo. Bydleli jsme chytře v blízkosti hracího sálu z minulých let, bohužel se […]
Vážení rozhodčí, dotazník pro rozhodování soutěží v sezóně 2024/25 je připraven, a proto vyzýváme všechny rozhodčí, kteří chtějí rozhodovat v soutěžích řízených Šachovým svazem ČR, o jeho vyplnění. Po vyplnění a odeslání dotazníku obdržíte na Vámi zadanou adresu potvrzující email. V tomto emailu najdete veškeré informace, které jste vyplnili a můžete si tak zkontrolovat, že je vše, […]
Komise mládeže ŠSČR zveřejnila rozdělení do skupin a seznamy oprávněných účastníků extraligy a 1. ligy družstev mládeže pro sezónu 2024/2025, viz odkazy dole. Zároveň byl zveřejněn aktualizovaný Statut vedoucího soutěže. Extraliga: Seznam oprávněných účastníků Rozdělení do skupin Rozdělení do skupin – mapa 1. liga mládeže: Seznam oprávněných účastníků Rozdělení do skupin Rozdělení do skupin […]