Startovní listiny MČR v bleskovém šachu

Do otevřeného MČR v bleskovém šachu, které se uskuteční 30. prosince v Kongresovém centru Praha, je v současné chvíli přihlášeno 222 hráčů a hráček.

kategorii open (Hlavní město Praha open) je zaregistrováno 192 hráčů. I přes neúčast Davida Navary a Viktora Lázničky (David Navara měl původně hrát, ale dostal nabídku zápasu proti mladému čínskému talentovi Wei Yi, která se těžko dala odmítnout, a obhájce loňského prvenství Viktor Láznička dal přednost štědře dotovanému MS v rapid a bleskovém šachu v Saudské Arábii) je startovní pole dostatečně atraktivní. Nasazenou jedničkou je bronzový medailista z nedávno skončeného ME v bleskovém šachu Peter Michalík, hrát budou i stabilní členové českého reprezentačního týmu Zbyněk Hráček a Jiří Štoček nebo talentovaní mladíci Jan Krejčí, Jiří Kočiščák, Vojtěch Zwardoň a nejmladší velmistr české historie Thai Dai Van Nguyen. Zajímavostí je účast české pokerové hvězdy Martina Staszka.

Do kategorie žen (European Institute open) je přihlášeno 30 hráček. Účastní se téměř kompletní česká špička, devět hráček z první desítky aktuálního českého žebříčku. Nasazenou jedničkou je obhájkyně loňského prvenství Joanna Worek.

Vzhledem k tomu, že kapacita sálu ještě není vyčerpána, stále je možné se do turnaje přihlásit na adrese sekretariat@chess.cz.

Rozpis MČR v bleskovém šachu